Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 3 oktober 2018

Puzzelrit op de fiets over IJburg en Zeeburgereiland

D66 Amsterdam Oost gaat ieder kwartaal in een van hun vier gebieden een fiets- of wandelroute organiseren. Zaterdag 20 oktober wordt in het gebied IJburg en Zeeburgereiland de eerste fietsroute gehouden.

Het is nog een hele puzzel om de boodschap van D66 van de afgelopen verkiezingen – Goed wonen, Goed klimaat, Goed onderwijs – waar te maken op IJburg en Zeeburgereiland. Knelpunten op het gebied van duurzaamheid, infrastructuur, mobiliteit, bereikbaarheid, luchtkwaliteit en sociale cohesie moeten bij de ontwikkeling van deze nieuwe stadswijk uit de weg worden geruimd. Op een aantal cruciale pleisterplekken tijdens de rit worden onze D66-standpunten aan de realiteit van alledag getoetst via in de routebeschrijving opgenomen vragen. Antwoorden op die vragen helpt de stadsdeelcommissie van D66 Amsterdam Oost dan weer om de inzet voor de gebiedsagenda aan te scherpen.

De start van de fietstocht is om 14:30 uur vanaf de Oeverzeggestraat 18. De fietstocht eindigt om 16:30 uur. Aansluitend is er een borrel. Aangezien IJburg de meest kinderrijke wijk van Europa is, staat de rit ook open voor jonge inwoners. Neem ze dus gewoon mee!

Fiets je mee? Geef je dan vóór 10 oktober op bij Philip Monas, D66-stadsdeelcommissielid voor IJburg en Zeeburgereiland, via e-mailadres philip.monas@d66amsterdamoost.nl. Vermeld ook met hoeveel personen je deelneemt. Bij verwachte slechte weersomstandigheden word je tijdig ingelicht over een eventueel plan B.