Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 2 maart 2019

Karin de Moes, oud-deelraadslid Zeeburg, overleden

Donderdag 28 februari 2019 kregen wij het droevige bericht van het overlijden van Karin de Moes. Karin was tussen 2006 en 2010 raadslid voor D66 in de deelraad van stadsdeel Zeeburg. Karin was niet alleen raadslid maar ook ambtenaar bij Stadsdeel Zuid. Karin maakte maximaal gebruik van haar ambtelijke kennis en ervaring en had een fijne neus voor elke poging van bestuurders om niet transparant te zijn. Op die wijze vertolkte zij de idealen van D66 voor een democratische samenleving.

Karin streed ook voor het behoud van de ’rafelranden’. Volgens haar moest de politiek de discipline hebben om niet ‘alles’ te regelen. Vrijheid ‘en een beetje anarchie’ moesten volgens haar worden gekoesterd. Karin was nadrukkelijk ‘sociaal’-liberaal. In de raad nam ze het vaak op voor mensen die steun nodig hebben. Onze gedachten zijn bij haar vrienden en familie.

Erik Terheggen
Fractievoorzitter 2006-2010 stadsdeelraad Zeeburg