Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 25 april 2019

Stadsdeelcommissie Oost wil groene binnentuinen behouden

Dinsdag 9 april 2019 heeft de Stadsdeelcommissie Oost het stadsdeelbestuur van Amsterdam Oost geadviseerd om maatregelen te nemen om groene binnentuinen in het stadsdeel te behouden en verdere verstening tegen te gaan. Dat betekent onder meer dat de stadsdeelcommissie wil dat bewoners worden aangemoedigd om hun tuin te vergroenen en dat er meer grip moet komen op uitbouwen van woningen in binnentuinen.

Hoewel het in veel gevallen begrijpelijk is dat mensen mogelijkheden zoeken om hun woonruimte te vergroten, is het in het belang van ons allemaal dat de binnentuinen groen blijven. Groene binnentuinen zijn niet alleen prettig om op uit te kijken en in te recreƫren. Ze zijn ook noodzakelijk om regenwater goed op te kunnen vangen, ze zorgen voor verkoeling in de zomer, en stimuleren de biodiversiteit in de stad.