Steun ons en help Nederland vooruit

Mees van Rees

Beste D66ers in Amsterdam Oost,

Veel van de actieve leden in Amsterdam Oost ken ik uit campagnes en van de DLV’s en andere bijeenkomsten. Voor wie ik nog niet ken: mijn naam is Mees van Rees, huidig bestuurslid campagne. Verder ben ik student rechten en filosofie, en op het moment stagiair bij de Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66. Voor mijn studie ben ik in op Zeeburgereiland komen wonen, om achtereenvolgens in Amsteldorp, op het Javaplein en nu in de Dapperbuurt te wonen. Tussendoor heb ik kort buiten Oost gewoond, wat mij alleen maar gesterkt heeft in het idee dat ik hier niet meer weg wil.

De afgelopen anderhalf jaar ben ik met plezier bestuurslid campagne geweest. Tijdens de provinciale statenverkiezingen op ijskoude ochtenden bij het Amstelstation, of tijdens de Europese verkiezingen van deur-tot-deur. Wat mij energie blijft geven is een groep mensen die in hun vrije tijd voor hun werk, of op hun vrije avond de wijk in gaan om te praten met Amsterdammers. Leden die het gesprek aangaan met Amsterdammers en kritisch zijn en blijven op al wat er in Amsterdam gebeurt, daarvoor wil ik mij inzetten.

De leden die zich rond de campagnes inzetten voor D66 hebben echter ook een levendige vereniging in Oost nodig buiten de campagnes. Waar de vereniging tot nu toe zich het actiefst toont wanneer er geflyerd moet worden, zouden er buiten campagne-tijd meer bijeenkomsten voor de leden moeten zijn. Inhoudelijke spreker, maar ook meer momenten om elkaar als leden te spreken en de lokale politiek te bespreken. Dit gaat mijns inziens (indirect) de zichtbaarheid van de stadsdeelcommissie ook erg ten goede komen. Een aanzet tot meer activiteiten hebben we als bestuur gemaakt na de laatste DLV in de winter. Nu de Corona-maatregelen versoepelen kunnen we dit in praktijk gaan brengen en meer activiteiten in Oost organiseren, zodat we elkaar als leden geregelder gaan zien.

Daarnaast zijn de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 niet ver weg. Op thema’s als toerisme- spreiding, de aanstaande economische krimp en de (krappe) begroting van de stad staat veel te gebeuren komende tijd. Daar wil ik mij inhoudelijk mee bezighouden. Op al deze thema’s plus de snelle groei en nieuwbouw in ons stadsdeel zal er veel gaan veranderen in Amsterdam Oost. Voor mij persoonlijk zijn de negatieve effecten van gentrificatie ook belangrijk. Ik ben nog altijd ontzettend blij dat ik als import-Amsterdammer hier in Oost terecht gekomen ben. Daarbij zie ik ook dat Oost snel veranderd is, alleen al in de 6 jaar dat ik hier woon. De levendigheid die Oost zo leuk maakt zie ik op sommige plekken in Oost onder druk staan.

Dit alles beweegt mij er toe om mij verkiesbaar te stellen voor de functie van voorzitter van de deelafdeling Amsterdam Oost, en hoop daarbij op uw stem.

Voor vragen ben ik te mailen op meesvanrees@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Mees van Rees

Laatst gewijzigd op 16 juli 2020