Steun ons en help Nederland vooruit

Philip Monas

Stadsdeelcommissielid voor IJburg / Zeeburgereiland

62 jaar

Amsterdam / IJburg - Zeeburgereiland

Als bewoner vanaf 2006 van IJburg en toekomstige bewoner van Zeeburgereiland voel ik mij zeer verbonden met dit jongste gedeelte van Amsterdam-Oost. Ik zet me in voor een duurzame economische- en harmonieuze sociale ontwikkeling van de infrastructuur en de leefomgeving.

De nieuwe eilanden vereisen een specifieke benadering bij het afwegen van de belangen van veel ‘stakeholders’. Verbinding vinden waar confrontatie op de loer ligt is daarbij de grote uitdaging. Als gevolg van de te verwachten sterke uitbreiding van het inwonertal is het essentieel om de perfecte mix en blend van wonen, werken, ondernemen, leren, sport, recreatie en zorg voor elkaar na te blijven streven.

In de kakelverse functie van gebiedsvertegenwoordiger wordt het pittig pionieren. Dat betekent, dat ik bij voortduring mijn oor te luisteren ga leggen om de belanghebbenden een stem te kunnen geven in de besluitvorming. Transparantie, consistentie en eenduidigheid zijn dan noodzakelijke voorwaarden. De overheid dient op te treden als betrouwbare partner, ook bij de uitwerking van innovatieve initiatieven om ons democratisch gehalte te optimaliseren. Dankzij D66 waait het in Amsterdam lekker door op het stadhuis. Aan wind geen gebrek op IJburg en Zeeburgereiland, dus wil ik het eigen geluid van D66 graag versterken!

Meer van Philip Monas