Steun ons en help Nederland vooruit

Pieter Liefting

secretaris

Amsterdam

Mijn naam is Pieter Liefting, ik woon al bijna 14 jaar in Amsterdam, waarvan zo’n 9 jaar in (Oud) Oost. Binnen D66 Amsterdam ben ik secretaris van Oost en ook secretaris van de kennisgroep Duurzaamheid.

Ik werk als zzp’er voor banken en verzekeraars op het gebied van Compliance. In Groningen en Amsterdam heb ik bedrijfskunde, rechten en een korte tijd geschiedenis gestudeerd. In mijn vrije tijd speel ik gitaar, lees ik graag, zit ik in een hockeyteam en ga ik graag naar een museum of toneelstuk. Verder wandel ik graag door mijn buurt rondom het Oosterpark. Ik luister dan vaak een podcast. Ook sta ik tijdens mijn wandeling altijd graag even stil bij de geschiedenis van de buurt.

Ik zou graag willen dat er meer direct contact komt tussen de buurt en de politiek en dat er meer onderlinge verbinding plaatsvindt. Hierbij zijn buurthuizen en bibliotheken een onmisbare schakel om contact te houden met elkaar. Ik lees graag, daarom vind ik het zonde dat lokale bibliotheken worden gesloten, dit is niet goed voor de buurt. Ik vind dat de stadsdeelcommissie makkelijk bereikbaar moet zijn en goed moet luisteren naar de wensen van de buurt om draagvlak voor belangrijke onderwerpen zoals duurzaamheid te krijgen.

Meer groen en het verduurzamen ligt mij aan het hart. Ik maak me zorgen over de slechte luchtkwaliteit binnen de buurt. Meer ruimte voor groen en minder verkeer en parkeerplekken in de stad lijken mij een uitstekende manier om dit te realiseren. Je ziet nu door de hele covid-19 situatie nog beter hoe belangrijk het is dat er binnen de stad genoeg groene openbare ruimte is waar je kunt recreëren en sporten. Bewegen in schone buitenlucht is een must voor iedereen.

Als secretaris heb ik de ambitie om de organisatie van D66 in Oost verder te professionaliseren, zodat de fractie meer tijd overhoudt om de buurt in te gaan om te luisteren naar de wensen van buurtbewoners. Ook de kwaliteit van de adviezen wordt door deze professionaliteit vergroot. Een mooi voorbeeld hiervan is dat er sinds kort een fractieondersteuner is ingesteld die de fractie helpt met administratieve zaken zoals het doornemen van stukken. Als bestuur en als kennisgroepen kunnen we ook een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van de fractie en het verbinden van de leden aan de fractie.

Ik zou heel graag zien dat we een succesvolle campagne opzetten voor de gemeente- en stadsdeelcommissie verkiezingen en dat we in Oost dit jaar veel nieuwe leden mogen verwelkomen om de grens van 700 te passeren.

Pieter Liefting is secretaris van D66 Amsterdam Oost.

Neem contact op met Pieter.

Meer van Pieter Liefting