Steun ons en help Nederland vooruit

Stukken voor de afdelingsvergadering

 

Kandidaat-bestuursleden

 

Jeroen Plantinga – Secretaris: Toen ik werkzaam was voor de Provincie Flevoland is mijn interesse voor de politiek gewekt. Eind 2014 ben ik dan ook lid geworden van D66 (Amsterdam). Vanaf dat moment ben ik betrokken geweest bij de organisatie van een lijsttrekkersdebat in het kader van de PS-verkiezingen Noord-Holland 2015, heb ik deelgenomen aan de D66 Masterclass en ben ik lid geweest van de kennisgroep economie. Inmiddels woon ik in de nieuwe wijk Zeeburgereiland en wil ik me de komende jaren graag inzetten voor D66 Amsterdam Oost.

 

 

 

 

Philip Monas – Penningmeester: Mijn “drive” zit ‘m in de wens om verbonden te blijven aan D66 Oost, ook na mijn Stadsdeelcommissielidmaatschap. Ik heb veel ervaring met “finance” van kindermanege tot aan het toenmalige VNU-concern aan toe. Momenteel ben ik de penningmeester van onze VvE. Als bedrijfseconoom heb ik een gedegen achtergrond in dit veld en daarnaast heb ik specifieke deskundigheid op het gebied van pensioenfondsen en de bekostiging in het onderwijs.

 

 

 

 

Siri de Vrijer – Campagne en Communicatie: Als bestuurslid Campagne & communicatie zou ik graag het enthousiasme over D66 willen vasthouden en overbrengen aan anderen. Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur hebben we alvast een duidelijk doel voor ogen: de grootste worden in Amsterdam Oost (en heel Amsterdam, natuurlijk). Dat betekent: veel flyeren, met mensen op straat spreken en zichtbaar zijn. Ik wil me daarbij ook inzetten om (kandidaat) raadsleden, stadsdeelkandidaten én Tweede Kamerleden bij de campagne te betrekken. Daarnaast wil ik graag nieuwe leden in Amsterdam Oost betrekken via laagdrempelige activiteiten en campagne-acties. Het kan als nieuw lid best lastig zijn om in de D66-verenigingswereld te stappen en echt actief lid te worden, en die stap wil ik graag laagdrempeliger maken.

 

Pieter Liefting – Vice-voorzitter politiek: Sinds maart 2019 heb ik met veel plezier de functie van secretaris vervuld. Nu mijn (1e) termijn als secretaris bijna afloopt, is de functie van vice-voorzitter politiek een mooie volgende stap. Ik vind het altijd interessant om te zien welke politieke vraagstukken er spelen binnen de stadsdeelcommissie. Ik zat dan ook graag bij de pleno- en fractievergaderingen. Gezien mijn kandidatuur voor de stadsdeelcommissie, uiteraard e.e.a. afhankelijk van mijn positie op de lijst en de uitslag van de verkiezingen, lijkt me dit ook een goede manier om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de stadsdeelcommissie. Daarnaast heb ik nog een aantal ideeën over hoe de ondersteuning van de fractie verder geprofessionaliseerd kan worden. Graag licht ik mijn motivatie nader toe op de deelafdelingsvergadering.

 

 

Concept_Notulen-DAV-D66-Oost-30-juni-2021

Kandidatenboek stadsdeelcommissie Oost

Laatst gewijzigd op 6 november 2021